یزدفردا -اطلاع رسانی -فرهنگی :وزير فرهنگ و ارشاد اسلامى تصريح كرد: درصدديم الحاقى به قانون مطبوعات نيز صورت گيرد يعنى پايگاههاى اطلاعرسانى نيز بتوانند مشمول قواعدى كه در قانون مطبوعات است بشوند كه بر اين اساس طبيعى است ديگر كسى نميتواند به اندكى بهايى با آنها برخورد كند و برخوردها بايد در چارچوبهاى قانونى باشد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامى درباره تعامل هيات دولت با مطبوعات و خبرگزاريها گفت: دولت انتظار زيادى از مطبوعات و خبرگزاريها ندارد گرچه شايد گفته شود دولت يك سرى مطبوعات را در اختيار دارد كه آنها طرفدار دائم دولت هستند اما نگاه دولت به طور كلى اين است كه اگر كار خوبى انجام ميدهد ديده شود و البته لازم نيست ستايشش كنند بلكه فقط انعكاس دهند.
به گزارش یزدفردا به نقل از ايسنا، محمدحسين صفارهرندى در حاشيه بازديد از نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاريها در جمع خبرنگاران درباره عملكرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى درباره پايگاههاى خبرى افزود:درمرحلهى نخست همين كه مجموعه فعالان در عرصه رسانههاى ديجيتال و پايگاههاى اطلاعرسانى در اين عرصه را يك سامان قانونى داديم كارى مقدماتى بود كه انجام شد.
وى افزود: در حقيقت آنها فعاليتى آزادانه دارند و اگر مورد تعرض نيز واقع شوند و اين تعرض خارج از روابط قانونى باشد ما از آنها حمايت ميكنيم.
او ادامه داد: معتقديم آنها تحت اين چارچوب مصوب در حال فعاليت هستند و به همين دليل است كه از آنها حمايت ميشود البته اميدواريم شرايط بعدى اجازه دهد بتوانيم حمايتهاى مالى نيز از اين رسانهها داشته باشيم.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامى تصريح كرد: درصدديم الحاقى به قانون مطبوعات نيز صورت گيرد يعنى پايگاههاى اطلاعرسانى نيز بتوانند مشمول قواعدى كه در قانون مطبوعات است بشوند كه بر اين اساس طبيعى است ديگر كسى نميتواند به اندكى بهايى با آنها برخورد كند و برخوردها بايد در چارچوبهاى قانونى باشد.
وى درباره تفاوت خبرگزاريها و پايگاههاى خبرى خاطر نشان كرد: خبرگزاريها يك سامانهى اطلاعرسانى هستند كه با اعزام خبرنگار به حوزههاى خبرى در موضوعات مختلف كسب خبر كرده و آن را منتشر ميكنند اما پايگاههاى خبرى چنين وضعى نداشته و ميتوانند در حد محدودترى كار خبرى و اطلاعرسانى داشته باشند.
او درباره علت حضور نيافتن رييس جمهور در مراسم افتتاحيه پانزدهمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاريها نيز خاطر نشان كرد: الزاما رييس جمهور در اين مقطع تشريف نميآورند ضمن اين كه در سال گذشته نيز در اختتاميه نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاريها حضور پيدا كردند. امسال نيز يا در مراسم اختتاميه و يا در يكى از روزهاى برگزارى نمايشگاه به اهالى مطبوعات سرى ميزنند.
صفارهرندى درباره تعريف از مطبوعات سازنده افزود: اين معانى كلى را ميتوان در صورتهاى متفاوت تعريف كرد؛ سازنده بودن به اين معنا كه گامى به جلو برداريم و يا چيزى را كه نيست به وجود آوريم ميتوان معنا كرد.او ادامه داد: اگر از زاويه نقد و انتقاد نيز برخورد كنيم مطبوعاتى كه در حقيقت هم خوبيها را ميبينند و هم نارواييها را ميشناسند و در صدد سالمسازى برميآيند نقش سازندهاى را در جامعه ايفا ميكنند.
به گفته وزير فرهنگ و ارشاد اسلامى آنها از لحاظ ارايه نقد سازنده هستند يعنى براى اصلاح يك وضع ناهنجار و سوق دادن آن به سمت هنجار تلاش ميكنند.
او درباره لزوم وجود فضاى آزادى بيان براى مطبوعات در كشور اضافه كرد: به گمان من در حال حاضر وضع موجود به شكلى است كه فرصت لازم را به كسانى كه بخواهند ديدگاه خود را حتى به تندترين لحن و جديترين بيان نسبت به سياستهايى كه در كشور اعمال شده و يا تصميماتى كه گرفته ميشود اعلام كنند، وجود دارد يعنى آزادى در كشور برقرار است كه اين با نگاهى به تيترهاى يك و يا صفحات اول روزنامهها به راحتى قابل ديدن است.
او افزود: در جنبههاى مادي، معنوى و فضيلتهاى اخلاقى همه آنچه را كه دولت انجام ميدهد بگويند و در حقيقت واقعنمايى واطلاعرسانى، مهمترين دغدغهى دولت است. حال اگر كسى در انعكاس واقعيتها دولت را تحسين نيز كرد به عهدهخودش است و يا اگر كار اشتباهى را تقبيح كرده و راه درست را نشان داد دولت از آن حمايت ميكند.
صفارهرندى خاطر نشان كرد: براى حمايت از مطبوعات هر كارى كه از دستمان ساخته است انجام ميدهيم تا هم از لحاظ فنآورى عرضه كار مطبوعاتى يك قدم به جلو برداريم و هم به لحاظ دسترسى به تكنيكهاى اطلاعرسانى پيشرفتهاى لازم را داشته باشيم.
او همچنين درباره برگزارى نمايشگاههاى سال آينده در محل مصلى تصريح كرد: مصلى مكان خوب و مساعدى براى برگزارى نمايشگاه است طبعا اگر دستاندركاران مصلى شرايط ما را با ملاحظات خود مساعد ببينند ترجيح ميدهيم فعلا تمام نمايشگاههاى فرهنگى را در مصلى برگزار كنيم.
یزدفردا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 23,ژانویه,2025